BAC – Concord

Project overview

This 2,795 sf tenant improvement for a local bank posed a common problem for commercial improvements.  How can the client create its own identity in a non-descript retail space knowing that no exterior improvements will take place?  The architect’s solution in this case, was to create a visually striking interior space that becomes its own.

The main feature is a custom designed and built ceiling system that helps define the public spaces and creates an individual identity even within the clients own branch system. The balance of interior finishes from carpeting to tile, play off the textures of the ceiling treatments & reinforce the design elements.

Project Highlights

  • AIA Sierra Valley: Design Citation Award

  • Client: BAC Community Banks

  • Location: Concord, California

  • 2,795 Square Feet


BAC - Tracy

Project Overview

This small 2,314 sf tenant improvement and façade renovation project, located in the “old” downtown of Tracy, was envisioned to not only help kick start and revitalize development in a blighted area, but to also establish a precedent in restoration in the neighborhood. Working with the City’s façade improvement program, along with the building landlord, who was responsible for the exterior improvements; and the Bank, who was responsible for the interior improvements, the architect team created a seamless improvement that brought back the luster of an architectural gem of yesteryear. Interior finish cues were taken from the context of the building history, incorporating wainscoting, trims and ceiling details typical of the era, coupled with the modern needs of the tenant. On the exterior, several layers of unsympathetic addition and “renovations” were removed to get back to the original brickwork.  A new exposed steel transom was installed to create a focal point for the entry, and act as a highlight to the brick facade.  In areas where brick was missing, new brick was reviewed to ensure it matches the texture and tone of the existing.

Project Highlights

  • AIA Sierra Valley: Honor Award for Design Excellence

  • Client: BAC Community Banks

  • Location: Tracy, California

  • 2,314 Square Feet


A.G. Spanos Building

Project Overview

Designed as the corporate headquarters for the A.G. Spanos Companies, this new Class A, five-story, 150,000 SF office building is an iconic building in North Stockton.  Alex G. Spanos, a nationally recognized developer and owner of the San Diego Chargers, challenged LDA to design this building to reflect the company’s corporate image while adhering to the company’s budget constraints.  LDA’s design achieved all the A.G Spanos Companies goals.  The building features lease office space for outside tenants, a penthouse suite for the A.G. Spanos Companies headquarters office, their 6,000 SF fitness facility, and a roof mounted helipad.

Project Highlights

  • Client: A.G. Spanos Company
  • Location: Stockton, California
  • Five stories,  150,000 sf 
  • City of Stockton, Planning Commission, Award of Excellence

BAC - Cal Weber

Project Overview

LDA was charged by the Bank of Agriculture and Commerce to convert an existing bank facility (previously another institution) to accommodate their growing operations.  The first challenge on this project was to reconfigure the existing building to create a new main entrance from the parking lot.  The second challenge was to reconfigure the two-story interior space to house bank operations and a new customer service branch.

LDA completed the work in four phases. Phases 1 and 2 modified different areas of each floor for personnel and equipment.  Phases 3 and 4 reconfigured a portion of the building for the new branch and redesigned the building façade – while reducing overall project costs.

Project Highlights

  • Client: Bank of Agriculture & Commerce

  • Location: Stockton, California

  • Two stories, 12,000 sf


ECC Bank - Oakley

Project Overview

LDA was presented with a challenge to design a new branch bank within an existing building shell built as part of a larger retail development.  LDA studied multiple options to develop a successful solution to incorporate additional drive-up teller stations, expanded customer parking, appropriate vehicular site circulation, and meet the City of Oakley’s design guidelines.

The interior of the building presented interesting challenges as well.  Based upon the configuration of the building, LDA was to develop a teller line design that did not project deep into the interior space.  The solution was to create a customer friendly, circular teller line design that allowed the public lobby to be incorporated into the circular space, while still allowing for administrative areas and a training room behind the teller seating.

Project Highlights

  • Client: ECC Bank

  • Location: Oakley, California

  • 3,000 sf


ECC Bank - Brentwood

Project Overview

This new 3,454 SF, single story branch bank was designed to support traditional customer banking and loan services, convenient drive-through banking, and automated teller services.  LDA embraced the Bank’s goal of creating a more relaxed and personal banking experience, sit-down teller, and merchant stations with comfortable seating as well as a stand-up teller station.  

Addressing the Bank’s additional goal of exemplifying a progressive banking environment, LDA incorporated an upscale interior featuring wood plank flooring, elegant casework, and a warm color palette coupled with a media lounge, computer terminal access, and decorative glass walls.

Drive-through banking was designed beneath a detached covered canopy accommodating four vehicular lanes.  The drive-up teller stations are supported by an overhead pneumatic tube system that runs through the overhead canopy to provide easy access for maintenance and repair to the system.

Project Highlights

  • Client: ECC Bank
  • Location: Brentwood, California
  • 4,500 sf 

Zoom Car Wash

Project Overview

Located on the site of a former nursery, that was beloved by the community, LDA was challenged to develop a design for the Quail Lakes Car Wash that would be an addition to the community as opposed to simply providing a utilitarian maintenance service.  The new facility includes a full service car wash, detailing and oil change/lube shop.  LDA’s design has become a billboard for business while at the same time providing a pleasant atmosphere for customers and extra durability for a damp operational environment.

Project Highlights

  • Client: Quail Lakes Car Wash
  • Location: Stockton, California
  • 8,000 sf
  • AIA, Sierra Valley: Honor Award for Excellence in Design
  • City of Stockton, Planning Commission, Award of Excellence

Chocoholics Divine Desserts

Project Overview

 LDA Partners was hired by Schenone Specialty Foods to design a new manufacturing and visitor’s center for Chocholics Fine Desserts.  The design team converted an existing 2-story historic brick building on site to house the visitor’s center.  The team also added a pre-engineered steel building to house a new manufacturing facility, featuring “chocolate” colored ribbed siding patterns.  The design solution is visitor focused – allowing for a walking tour of the chocolate manufacturing processes and includes an exterior plaza and small amphitheater to host events.

Project Highlights

  • Client: Chocoholics
  • Location: Clements, California
  • 22,000 sf
  • AIA, Sierra Valley: Honor Award for Excellence in Design

CSAA - Brookside

Project Overview

LDA Partners designed this new member service facility, consolidating many services offered by the CSAA throughout Northern California.  Located within a planned community, the project required extensive reconstruction of an abandoned levee system to create a buildable site and conformance to the communities design standards.

The two-story, 36,000 SF building features a dramatic entry rotunda and signature colonnade. It also includes a unique underfloor plenum air distribution system providing maximum flexibility, comfort, and energy efficiency for the staff and patrons.

Project Highlights

  • Client: California State Automobile Association
  • Location: Stockton, California
  • Two stories,  42,000 sf
  • AIA, Sierra Valley: Honor Award for Excellence in Design
  • City of Stockton, Planning Commission, Award of Excellence